Kennel Astoya

- Opdræt af toy og dværg pudler i sort og brun

Om Kennel Astoya

 

Mit navn er Tine Schmidt, jeg bor syd for Aabenraa, sammen med min kæreste Rene.

Vi har pr. 1/8-2015 købt hus i Kliplev, det har været nyt og spændende, men også en lille omvæltning, nu hvor jeg altid har boet på landet. Før boede vi til leje ved mine forældre på den gård hvor min far er født og opvokset. Mine forældre bor i et nyere hus de har bygget seperat ved siden af gårdbygningen.

Ud over hunde, avler jeg også på en hesterace der hedder Tinker, dette hobbyopdræt af brugsdyr, har jeg i fællesskab med min far.

Vi kører meget med hestene både til show, bryllupper, konfirmationer og lignende.

 

For mig er hundene og hestene ikke blot hobby og interesser, det er mit liv.

 

Vi har i min familie haft hund hele mit liv. Jeg er vokset op på landet med med en Labrador Retriever hanhund ved navn Nicky, han var udenfor alle de lyse timer i døgnet og om natten havde han en lækker indrettet boks i stalden ved hestene. Nicky var en god ven for mig i min barndom, og jeg brugte meget tid med ham.

 

I hele min barndom ønskede jeg mig en lille hyggehund som kunne komme med ind på mit værelse, og eftersom jeg i 1997 fik konstateret allergi, astma og høfeber var eneste mulighed en pudel, da det på daværende tidspunkt var den eneste allergivenlig hunderace vi i min familie kendte til.

 

I 2000 købte vi så en sort dværgpudel ved navn Finto's Black Beethoven af Kennel Finto's /v. Marlies Marcussen. I daglig tale kalder vi ham Boomer. Boomer blev min bedste ven og modbeviste mig alle fordommene om pudler, pudler er IKKE en "arrig Gammeldamehund", som jeg hidtil selv havde troet, men derimod en sjov, underholdende og loyal ven, der vil ofre sin højre pote for sit venskab til sin ejer.

 

I Foråret 2003 fik begyndte jeg som kennelpige/højre hånd på Kennel Giddygold v. Jeanette Filskov, hvor de avler Golden Retrievere. Her hjalp jeg med, at passe hvalpe, træne hunde, gå på udstillinger, og passe familiens børn. Jeanette har lært mig meget og dette venskab vil jeg ikke være foruden. I 2006 fik jeg Goldenhvalpen Joyous Call Me Vega i udstationering af Kennel Giddygold og i 2008 fik jeg hende ejerskiftet og fik hende endeligt foræret. Tusind Tak til Kennel Giddygold.

2008 var samtidig året hvor jeg begyndte at fundere over købet af en ny pudel, denne gang var ønsket en tæve, da min interesse for avlen var vokset inderfor de sidste par år. Jeg købte en brun toypudel ved navn Sankt Georgi's Brown Xena ved Kennel Sankt Georgi's v. Sonja og Benny Olsen. I daglig tale kaldes hun Mayo.

 

Mayo's første kuld fik jeg d. 21 Marts 2010 og var bestående af Asti, en brun tævehvalp som jeg på forhånd havde besluttet at beholde:)

Samme år D. 2 August fik jeg Kennelmærket Astoya, og fik herefter ændret navnet på Asti til Astoya Asti. Dette var startskuddet på Kennel Astoya.